Desert prajitura cu malai si cirese

de mirela0911 in Prajituri, 25 Iun 2020 | 5575 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Dana Burlacu https://prajituricisialtele.ro/2017/06/29/malai-cu-visine/ si tare mi-a placut cum arata. Am decis pe loc sa o fac. Este cea mai buna prajitura cu malai pe care am facut-o vreodata. Moale, pufoasa, se topeste in gura si daca mai si adaugi fructe in ea ... e cea mai buna! Eu am inlocuit visinele cu cirese (visine inca nu am vazut pe la noi), dar cu siguranta voi repeta prajiturica si cu visine. Multumesc pentru reteta, Dana!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 125 ml ulei
  • 500 g iaurt grecesc
  • 125 g faina malai
  • 50 g gris
  • 1 praf de copt
  • 400-500 g cirese fara samburi
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu malai si cirese:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura.

Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in continuare. La final se adauga iaurtul si se amesteca bine.

Malaiul, grisul si praful de copt se amesteca impreuna. Se toarna peste compozitia lichida si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20x30 cm si tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra ciresele si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar farin. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot inlocui ciresele cu visine. Cred ca merg si orice alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu malai si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

29.06.2020, 21:02

interesanta

dantes 1

30.06.2020, 10:20

Buna!

mihaelar63 1

11.07.2020, 03:27

DE la ,, as hali salam , da n-am "' -am ajuns la ,, as hali malai , da n-ai "" ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt